Pat-Ria

… ergens onderweg of zo.

Categorie: Meerdaagsen (Pagina 1 van 2)

De Hoge Vogezen

vog-16
De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ballons genoemd, Frans voor bolvormige bergen.

Meer lezen

Mercantour (Noordelijk deel)

alp-41

Onze reisdoel voor 2016 leidde ons naar de Franse Alpen en meer bepaald de natuurgebieden ten zuiden van het stadje Barcelonnette of Barcelo zoals ze het ter plaatse noemen. Het is de streek van de Ubaye en het noorden van de Mercantour waar we 12 wandelingen hadden voorzien, maar ziekte heeft er voor gezorgd dat het bij 7 wandeldagen gebleven is. Maar zoals steeds: bergen lopen niet weg….

Meer lezen

“Kenavo Breizh”

[tot weerziens Bretagne]

BRET-195
We vertrekken gepakt en gezakt op een zondagochtend om vier dagen te gaan hiken op de GR34.

Meer lezen

Rondje Zeeuws-Vlaanderen

ZVL2016-73
We nemen een paar daagjes verlof en boeken 2 slaapaccommodaties. We willen van Schoondijke (vlakbij Breskens) naar Schoondijke wandelen in een kleine drie dagen. We zullen langs Breskens, Groede, Nieuwvliet, Cadzand, Retranchement, Sluis en Oostburg wandelen en een deeltje van de GR5-variant en een deeltje van het Uilenspiegelpad volgen.

Meer lezen

Moselsteig

De Moselsteig wandelroute verbindt de voornaamste hoogtepunten van de Moezelvallei met een lengte van meer dan 365 kilometer.
P1000588

Meer lezen

Les Hautes Alpes [Ecrins & Queyras]

Onze reis 2015 leidde ons naar de Franse Alpen en meer bepaald de natuurgebieden in het zuid-oosten van de Ecrins en het gebied van de Queyras. We hadden 12 wandelingen voorzien en hiervan hebben we een kort verslag van gemaakt.
2015-16

Meer lezen

De voeten van de Hautes Fagnes

2015-15
Een verlengd weekend. Tijd om riviertjes en wat GR te bewandelen. De Trôs Marets, de Bayehon, de Ghaster, de Warche en de Hoëgne waren ons doel. Vier dagen om te wandelen.

Meer lezen

Comblain-au-Pont – La Gleize GR571

GR 571 is een grote luswandeling van 169 km; start en stopt net buiten Comblain-au-Pont. Het deel, waarvan wij maar een stukje lopen, zit in de lus.

Wij willen het volgende bewandelen. Comblain-au-Pont tot Nonceveux. Dan vanuit Nonceveux de valleien van de Ninglinspo en de Chefna afwandelen met een stukje van de GR 571 om de derde dag het traject Nonceveux – La Gleize te overbruggen.

Meer lezen

Baai van de Somme


De baai van de Somme, met 7200 hectare de grootste riviermonding van Noord-Frankrijk, is een beschermde plaats bestaande uit vlakten, duinen, moerassen en schorren. We volgen het Sentier du littoral. Een oude GR loopt hier wat parallel. Vandaar de nog aanwezige wit-rode merktekens die we soms tegenkomen.

Meer lezen

Tweedaagse doorheen de Limburgen

Het Paasweekend gebruiken we om 2 dagen doorheen de beide Limburgen te trekken.We vertrekken vanuit Moelingen naar Eijsden om dan het Krijtlandpad te volgen tot Heijenrath. Op dag twee steken we terug de grens over om in Voeren de GR128 op te pikken en deze grotendeels te volgen tot we terug aankomen in Moelingen aan de kerk.

Meer lezen

Page 1 of 2

Copyright 2018 en volgende: Patrick Liebens