… ergens onderweg of zo.

Categorie: Meerdaagsen Pagina 1 van 2

Cap de la Hague ( Normandië)

La Hague is een gebied in het noordwesten van het schiereiland Cotentin, in het departement Manche (Normandië). Het wordt ook wel eens klein-Ierland genoemd, gezien de klimatologische overeenkomsten.

GR 5a De Panne tot Knokke-Heist

Een idee dat al langer sluimerde. Onze hele kustlijn afwandelen. De GR 5a loopt van De Panne naar Wenduine en gaat dan landinwaarts. Maar van Wenduine naar Knokke-Heist breien we er onze eigen weg aan. 

De Hoge Vogezen

vog-16
De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ballons genoemd, Frans voor bolvormige bergen.

“Oant sjen Fryslan”

[Tot weerziens Friesland]

We hadden een goede twee weken vrije tijd. Daarom trokken we naar Friesland om een deel van het Groot Frieslandpad (LAW 14) en een deel van het Fries Woudenpad (LAW 1-1) te wandelen. Dit zijn twee GR-routes; in Nederland ook LAW genoemd en we wandelden een 250km op 14 dagen.

Mercantour (Noordelijk deel)

alp-41

Onze reisdoel voor 2016 leidde ons naar de Franse Alpen en meer bepaald de natuurgebieden ten zuiden van het stadje Barcelonnette of Barcelo zoals ze het ter plaatse noemen. Het is de streek van de Ubaye en het noorden van de Mercantour waar we 12 wandelingen hadden voorzien, maar ziekte heeft er voor gezorgd dat het bij 7 wandeldagen gebleven is. Maar zoals steeds: bergen lopen niet weg….

“Kenavo Breizh”

[tot weerziens Bretagne]

BRET-195
We vertrekken gepakt en gezakt op een zondagochtend om vier dagen te gaan hiken op de GR34.

Rondje Zeeuws-Vlaanderen

ZVL2016-73
We nemen een paar daagjes verlof en boeken 2 slaapaccommodaties. We willen van Schoondijke (vlakbij Breskens) naar Schoondijke wandelen in een kleine drie dagen. We zullen langs Breskens, Groede, Nieuwvliet, Cadzand, Retranchement, Sluis en Oostburg wandelen en een deeltje van de GR5-variant en een deeltje van het Uilenspiegelpad volgen.

Moselsteig

De Moselsteig wandelroute verbindt de voornaamste hoogtepunten van de Moezelvallei met een lengte van meer dan 365 kilometer.
P1000588

Les Hautes Alpes [Ecrins & Queyras]

Onze reis 2015 leidde ons naar de Franse Alpen en meer bepaald de natuurgebieden in het zuid-oosten van de Ecrins en het gebied van de Queyras. We hadden 12 wandelingen voorzien en hiervan hebben we een kort verslag van gemaakt.
2015-16

De voeten van de Hautes Fagnes

2015-15
Een verlengd weekend. Tijd om riviertjes en wat GR te bewandelen. De Trôs Marets, de Bayehon, de Ghaster, de Warche en de Hoëgne waren ons doel. Vier dagen om te wandelen.

Pagina 1 van 2

Powered by Ria en Patrick