vog-16
De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ballons genoemd, Frans voor bolvormige bergen.

Een familielid was reeds driemaal in de Hoge Vogezen geweest en had telkens continue regen gehad. De weersvoorspellingen, de week voor we vertrokken, waren evenmin bemoedigend; want zeer veel regen, wind en donkergrijze luchten zouden ons deel zijn. We besloten dan maar voor alle zekerheid de regenbroeken mee te nemen, die … niet uit de rugzak zijn geweest. Een halfuur regen op een kleine week. Voor de rest wat lage bewolking en zon….

Gezien de beperkte tijd konden we ook maar enkele klassieke hoogtepunten aandoen en we wilden toch vooral het Sentier des Roches meepikken.

Laat de foto’s voor zich spreken…. [Sentier des Roches, Col de la Schlucht en Le Hohneck, Grand Ballon, Gazon du Faing, Lac Blanc, Lac Noir,  Lac Vert en Lac des Truites]

vog-23
vog-11
vog-10
vog-14
vog-13
vog-12
vog-15
vog-9
vog-17
vog-34
vog-1
vog-2
vog-3
vog-7
vog-4
vog-6
vog-5
vog-18
vog-19
vog-20
vog-8
vog-24
vog-25
vog-30
vog-26
vog-28
vog-27
vog-29
vog-22
vog-32
vog-33
vog-21